Olejek z drzewa herbacianego • zastosowania • gdzie kupić? • na trądzik • cena

Wstęp W dzisiejszym artykule przybliżę nieco jeden z najbardziej popularnych olejków eterycznych na rynku z szeroką możliwością zastosowania miejscowego i aromaterapii – Zatem poznajmy olejek z drzewa herbacianego 🙂 O olejku z drzewa herbacianego Olejek z drzewa herbacianego jak sama nazwa wskazuje jest to olejek eteryczny zamknięty w małym pojemniku …

Żywokost lekarski • Gdzie rośnie • Cena • Zastosowanie

Żywokost lekarski – czy warto stosować? W dzisiejszym artykule przybliżę nieco postać żywokosta lekarskiego (Symphytum officinale) popularnej rośliny występującej w Europie, Azji i Ameryce Północnej, swoją popularność w Polsce zawdzięcza licznym występowaniom. Polski klimat sprzyja rozprzestrzenianiu się nasion żywokosta szczególnie na łąkach, czy rowach na pewno już go widzieliście nie …

Jaki olej kokosowy wybrać rafinowany czy nierafinowany? – Gdzie kupić?

Olej kokosowy jaki wybrać rafinowany czy nierafinowany? Może na początek zanim przejdziemy do wyboru odpowiedniego oleju przybliżę nieco zastosowanie i właściwości oleju kokosowego, których ma naprawdę bardzo dużo. Od kąd prowadzę tego bloga zawsze przewija się tematyka oleju kokosowego jest to obecnie jednej z najbardziej popularnych olejów w Polsce. Zatem …

Olej lniany Właściwości • Na włosy • Na twarz • Gdzie kupić? • Sprawdź Cenę

Olej lniany właściwości Dziś poruszę temat czym tak naprawdę jest olej lniany. A więc przechodząc do tematu olej lniany pochodzi nasion popularnego lnu, które jest wykorzystywane w wielu dziedzinach na całym świecie, szczególnie w Indiach. Olej lniany to bardzo dobry suplement do wielu zastosowań w zakresie dermatologii i medycynie liczne …

Zioła szwedzkie Marii Treben – Zastosowanie – Właściwości – Cena

Co to są zioła szwedzkie i czy warto je stosować? Zioła szwedzkie to zbiór 11 naturalnych składników, które pomagają w wielu chorobach i schorzeniach od wieków są znane ze swoich leczniczych właściwości, jednak do popularyzacji ich przyczyniła się Maria Treben mieszkanka Austrii i zwolenniczka naturalnych metod leczenia. Istnieje teoria, że …

Olejek pichtowy na twarz i zatoki szerokie zastosowania

O olejku pichtowym Zwolennicy naturalnej medycyny bardzo upodobali sobie olejek pichtowy dzięki swoim zdrowym i licznym właściwościach jest używany równo do przyrządzania leków i kuracji lecznicznych jak też do celów kosmetycznych głównie do dermatologii. Dostępne na rynku olejki pichtowe to wytwór z 100% syberyjskiej jodły białokornej, dzięki dostępnym technologią zachowane …